Hoppa till huvudinnehåll

Årets mest positiva Åbobo hittas i Saluhallen: "Det finns gott och ont i allt, men om man fokuserar på det goda bär det bättre."

porträtt bild på Johan Hellsten
"Det är en positiv känsla att bli vald! Nog var jag glad när jag fick höra." porträtt bild på Johan Hellsten Bild: Arash Matin / Yle person,johan hellsten

Johan Hellsten har valts till årets positiva Åbobo. Hellsten är företagare och säljer fisk i Saluhallen i Åbo.

- Frun sa att hon hade lite väntat det, men jag hade nog ingen aning, säger en glad Johan Hellsten.

Juryn gav också ett hedersomnämnande till Saluhallen i Åbo . Enligt juryn är Saluhallen från 1896 ett värdefullt ställe som höjer stämningen i Åbo.

Juryn bestod av personer som tidigare valts till årets positivaste Åbobo, alltså Pentti-Oskari Kangas och turismchef Anne-Marget Hellén.

- Det var riktigt kul att få priset. Det blev plakat, blommor och halvförbjudna kramar, säger Hellsten.

Johan Hellsten beskrivs som en superpositiv och glad person, som piggar upp sina kunder och kommer överens med folk i alla åldrar.

Han sägs ha ett fantastiskt socialt spelöga och har lätt för att skämta med sina kunder utan att någonsin såra. Han får folk omkring sig att skratta och bli på gott humör.

Hellsten är dessutom vara hela Saluhallens glada hjärta och verkligen förtjänt av utmärkelsen Årets positiva Åbobo, sägs det i prismotiveringen.

Enligt Hellsten blev han fiskförsäljare lite av en slump, då den tidigare fiskhandlaren lade ner sin verksamhet i Saluhallen. Nu har Johan Hellsten och hans fru Taina Hellsten varit företagare i Saluhallen redan i 13 år.