Hoppa till huvudinnehåll

Leo Komarovs känslosamma avslöjande – fick barn samtidigt som Islanders åkte ur slutspelet: ”Stolt över hur hon hanterade det utan mig”

Leo Komarov.
Leo Komarov i farten mot Tampa Bay. Leo Komarov. Bild: AFP / Lehtikuva Leo Komarov

Leo Komarovs NHL-säsong är över. Men samtidigt avslöjar Nykarlebysonen att han strax innan den avgörande matchen fick familjeökning. En känslosam dag, sammanfattar Komarov på Instagram.

New York Islanders gick längre i slutspelet än någon hade förväntat sig.

”Isles” gick in som underdog i varje slutspelsrunda – men avancerade ändå till konferensfinal där laget efter en hackig inledning till slut utmanade Tampa Bay Lightning på allvar.

Men det räckte inte.

– Det här är ett av de ihärdigaste lagen jag någonsin coachat. Och jag har coachat väldigt länge. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit och stegen vi har tagit. Men samtidigt är man självklart besviken då vi kände att vi kunde gå hela vägen, säger tränaren Barry Trotz efter förlusten.

"Orden räcker inte till"

En som gav sitt allt var Leo Komarov. Komarov spelade enligt nordamerikanska – obekräftade – uppgifter med en ögonskada och bar därför galler framför ansiktet på hjälmen.

Efter att laget åkt ut avslöjade veteranen att det var en emotionell dag också av andra orsaker:

– I eftermiddag fick jag en nyfödd son, skriver Komarov på Instagram.

– Jag är oerhört stolt över Juulia (Komarovs fru reds.anm.) och sättet hon hanterade det hela utan mig, skriver han.

NHL-lagen har tillbringat tiden i den så kallade ”bubblan” i karantänlika förhållanden. Dessutom spelades konferensfinalerna i Edmonton. I finalskedet förväntas spelarnas familjer få komma med i bubblan.

– Vår hockeyresa fick inte det avslut vi hoppades på, men orden räcker inte till för att förklara hur stolt jag är över varje kille i laget. Tack till alla fans också som stödde oss hela vägen, skriver Komarov.

Tips: Glöm inte Yle Sportens nya NHL-podd med ett nytt avsnitt varje tisdag! Du hittar podden på Arenan.

Läs också