Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 tog säsongens första seger – HIFK hade Cocks i gungning men kammade till slut noll

Jac Karlsson jublar i BK-46.
Jac Karlsson gjorde fyra mål i BK:s seger. Jac Karlsson jublar i BK-46. Bild: Tomi Hänninen/Handbollsförbundet BK-46 Handboll,BK-46,jac karlsson

BK-46 fick lämna planen som ett vinnande lag för första gången den här säsongen då man slog Grankulla IFK med sju bollar på hemmaplan. HIFK var i sin tur nära att skrälla mot Cocks men storfavoriten avgjorde i slutminuterna.

BK-46 var nära att öppna poängkontot redan i premiären men föll till slut mot Cocks med uddamålet, men i säsongens andra match knep laget fulla två poäng.

Mot Grankulla IFK rivstartade Karislaget matchen och ledde med 6–0 efter drygt sex minuter. Efter den tunga starten spelade ändå gästerna upp sig och såg till att det blev match av det hela.

En kvart in i matchen ledde BK-46 med bara en boll men gjorde sedan ett nytt ryck och gick till pausvila med en 14–11-ledning.

– I första halvlek spelade vi bra i försvaret men var lite stillastående i anfallet, säger BK:s tränare Andreas Rönnberg.

Efter paus fick BK-46 ordning på sitt försvarsspel och släppte aldrig in GrIFK i matchen igen. Halvvägs in i den andra halvleken gick laget upp i en sjumålsledning och den höll sedan till slutsignalen. BK-46 vann matchen med 31–24.

– I det stora hela är jag nöjd, säger Rönnberg.

Grankulla IFK kom till matchen med endast tolv spelare och räckte inte till den här gången.

– Vi har många spelare som är sjuka. Nu måste vi jobba hårt, säger tränaren Mikael Källman.

HIFK tappade segern

I Helsingfors var HIFK nära en stor skräll då laget mötte Cocks. HIFK gick upp i en sjumålsledning i början av den andra akten, och ännu då åtta minuter återstod att spela ledde laget med tre bollar.

Men när det gällde som mest gjorde storfavoriten Cocks en uppryckning. Laget utjämnade och i slutminuterna såg Roni Syrjälä och Jevgenij Semenov till att laget kunde vinna med 33–31.

– En bra match av oss nästan ända till slutet. Jag är nöjd med vår krigarinställning men i dag räckte det inte till för seger, säger HIFK-tränaren Jaakko Horelli.

Cockstränaren Boris Dvorsek var lättad efter säsongens andra raka seger.

– Jag är glad över att vi vann matchen. Vi inledde bra men sedan slutade vi spela och HIFK tog ledningen. Laget hade en bra inställning och vi gjorde jobbet ända till slut.

– HIFK bjöd på fantastiskt motstånd och jag vill gratulera dem till en bra match, säger Dvorsek.

Resultat:

BK-46 – Grankulla IFK 31–24 (14–11)

BK-46: Victor Westerlund 5, Albert Lindholm 5, Linus Lindberg 4, Jac Karlsson 4, Sebastian Säkkinen 3, Oliver Nordlund 3, Miska Henriksson 3, Kenneth Dahlberg 2, Linus Sjöman 1, Mikael Heinonen 1

GrIFK: Niki Tuominen 5, Daniel Lång 4, Fredrik Forss 4, Richard Sundberg 3, Christoffer Sjöblom 2, Anthony Hellakoski 2, Ville Viljanen 1, Jere Kantee 1, Kalle Kankaanpää 1, Tommi Haverinen 1

HIFK – Cocks 31–33 (16–13)

HIFK: Kristo Voika 8, Oscar Udd 7, Niclas Ahlgren 6, Kristian Jansson 4, Viktor Grönmark 3, Mika Sivén 1, Gheorghe Safronii 1, Samuel Alexandersson 1

Cocks: Teemu Tamminen 12, Vitalie Nenita 5, Dorde Dekic 5, Roni Syrjälä 4, Jevgenij Semenov 4, Srdan Mijatovic 3

Läs också