Hoppa till huvudinnehåll

Historiequizet: Isbill, kräkla och andra intressanta redskap från förr

Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan Puutarhakatu 6. Opettaja Tengénillä on vyöllään roikkumassa puukko ja sahaus menossa höyläpenkin päällä.
Veckans historiequiz handlar om verktygens historia. Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan Puutarhakatu 6. Opettaja Tengénillä on vyöllään roikkumassa puukko ja sahaus menossa höyläpenkin päällä. Bild: Helsingin kaupunginmuseo Yle Oppiminen,lärare,Helsingfors stadsmuseum

Helsingfors stadsmuseum sammanställer varje vecka frågor kring gamla tiders fenomen. Den här veckans tema är redskap. Redskapen har utvecklats och förändrats genom åren och många nya uppfinningar har gjorts. Förr tillverkade man sina redskap själv eller beställde dem av smeden i byn. Många av dagens redskap liknar dem som användes förr. Det är bara tillverkningsmetoderna och formen som har förändrats. Vissa redskap har också ersatts med helt nya uppfinningar.