Hoppa till huvudinnehåll

Åbodagen är här - hur väl känner du Finlands äldsta stad?

En kvinna cyklar över domkyrkoskvären i Åbo.
I dag firar vi Åbo! En kvinna cyklar över domkyrkoskvären i Åbo. Bild: Yle/Arash Matin Åbo,Åbo domkyrka,Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland,kyrka,Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet,sommar,cyklister

På Åbodagen kan du gå på museer gratis, simma för en billig peng, besöka ställen du kanske inte ännu besökt - som till exempel det buddistiska templet Liên Tâm?

Dagen avslutas så klart med fyrverkeri klockan 21. Hela programmet hittar du här.

Kom i rätt stämning genom att göra vårt Åbo-test! 10 stycken flervalsfrågor om allt mellan himmel och jord testar hur väl du känner till Åbo - vår äldsta stad och en gång hela Sveriges näst största stad efter Stockholm.

Läs också