Hoppa till huvudinnehåll

Radarparets otroliga målshow i Tottenhams storseger – Son nätade fyra gånger, Kane assisterade till samtliga fullträffar

Son Heung-Min och Harry Kane jublar.
Son Heung-Min och Harry Kane jublar. Bild: EPA-EFE/Matthew Childs / POOL fotboll,Son Heung-Min,Harry Kane

Son Heung-min och Harry Kane var glödheta när Tottenham tog säsongens första seger. Radarparet låg bakom samtliga fem fullträffar när Tottenham körde över Southampton.

På lördagen blev det klart att Gareth Bale ska spela för Tottenham den här säsongen, men det kommer att dröja en månad innan klubben kommer att kunna använda sitt nyförvärv.

Men i dagens match mot Southampton gjorde det inget att Bale saknades. Radarparet Son Heung-min och Harry Kane bjöd upp till dans och gjorde slarvsylta av motståndarlaget.

Son gjorde fyra av Tottenhams fem mål, medan Kane satte en balja och assisterade till Sons fullträffar.

– Jag och Harry har spelat tillsammans i nästan fem säsonger och vi gillar varandra. Vi har ett bra förhållande både på och utanför plan, säger Son enligt BBC.

Sydkoreanens otroliga uppvisning började strax före paus då han stötte in 1–1-kvitteringen.

– Det var ett viktigt mål, speciellt då det kom strax före paus. Vi hade problem i första halvlek och spelade inte som vi ville, säger Son.

Hattrick i andra halvlek

I den andra halvleken gjorde han sedan ett hattrick på en dryg kvart. Först löpte han perfekt in bakom backlinjen och rullade in bollen med vänsterfoten till 2–1.

I den 64:e minuten spelade Kane på nytt fram Son i ett friläge och den här gången pricksköt han in 3–1 med högerfoten.

Son fullbordade sedan sin fantastiska dag i den 73:e minuten då han bröstade ner bollen i straffområdet och skickade in 4–1.

– Vi snackade före matchen om att det skulle finnas utrymme bakom deras backlinje. Vid ett tillfälle tittade jag inte ens var han var, jag bara lade bollen på en tom yta, säger Kane.

Kane gjorde 5–1 för Tottenham i den 82:a minuten och matchen slutade 5–2 efter Danny Ings reducering på straff på stopptid.

Resultat:

Southampton – Tottenham 2–5

Newcastle – Brighton 0–3

Chelsea – Liverpool 0–2

Leicester – Burnley 4–2

Läs också