Hoppa till huvudinnehåll

Mera coronafall i KHL – flera matcher flyttas

KHL:s logo
Mera coronafall i KHL. KHL:s logo Bild: /All Over Press KHL

Ishockeyligan KHL drabbas hårt av coronapandemin. Härom veckan stod det klart att flera spelare i Neftekhimik Nizhnekamsk smittats och härom dagen var det Barys Nur-Sultans tur att drabbas. På söndagen blev det klart att ytterligare lag drabbats av coronasmittan.

På söndagskvällen meddelade KHL att två matcher kommer att flyttas. Det gäller måndagens matcher mellan Kunlun Red Star och Lokomotiv Jaroslavl samt tisdagens match mellan Dinamo Riga och Torpedo Nizhni Novgorod.

Enligt KHL hade flera av Lokomotivs spelare och funktionärer uppvisat smittosymptom och för att garantera tryggheten för de övriga KHL-klubbarna åkte klubben tillbaka till Jaroslavl för ytterligare undersökningar.

Tre coronafall ska hittills ha påträffats bland lagets medlemmar. Dessutom har ett större antal personer uppvisat symptom.

Matchens tidpunkt slås fast senare, men KHL hoppas att den ska kunna spelas redan på tisdagen.

Redan i fredags skulle Lokomotiv möta Sotji men den matchen blev också flyttad på grund av att många spelare hade symptom, även om de gav ett negativt test. Dessutom blev Lokomotivs inplanerade match i lördags mot Dinamo Minsk flyttad eftersom det inte fanns tid att "göra pappren i ordning" för reservspelarna för att ta sig över gränsen till Belarus.

Även Torpedo och Riga drabbade

Flera av Torpedo Nizhni Novgorods spelare och funktionärer har likaså uppvisat symptom på coronasmitta och enligt preliminära tester har fyra drabbats av COVID-19. Även i Dinamo Rigas lag sprider sig smittan och på söndagskvällen skrev KHL att fem av lagets medlemmar testat positivt.

Enligt KHL fanns det inte tid för att fylla på laget med reserv- och juniorspelare och därför kommer matchen att skjutas upp på obestämd tid.

I torsdags uppdagades tolv fall av coronasmittan i Barys Nur-Sultans läger och laget försattes i två veckors karantän med den påföljden att sex av lagets matcher under tiden 18 september till 1 oktober skjuts framåt.

Däremot fick KHL-klubben Jokerit goda nyheter i helgen när Institutet för hälsa och välfärd THL gav laget grönt ljus att häva spelarnas karantän.

Läs också