Hoppa till huvudinnehåll

Yle Arenan fortsättningsvis Finlands mest uppskattade varumärke på nätet

Joukko ihmisiä kannettavan tietokoneen ääressä, koneen näytöllä Yle Areena.
Yle Arenan är fortsättningsvis det populäraste varumärket på nätet enligt finländarna visar undersökning. Joukko ihmisiä kannettavan tietokoneen ääressä, koneen näytöllä Yle Areena. Bild: Laura Mainiemi / Yle Yle,Yle Arenan,bärbara datorer

Yle är igen det sjätte mest uppskattade varumärket på nätet.

Enligt en färsk undersökning av Taloustutkimus är Yle Arenan det mest uppskattade varumärket på nätet enligt finländarna. På listan över finländska varumärken är Yle Arenan etta för åttonde gången i rad. Bland finländska och utländska varumärken på nätet toppar Yle Arenan listan för tredje gången.

“Vi är stolta och ödmjukt tacksamma över att finländarna känner så här för Yle Arenan. Det visar att vi jobbar med rätt saker och det sporrar oss att jobba vidare. Vårt mål är att Arenan ska vara så lätt att använda och innehållet så relevant och intressant, att var och en kan känna att Arenan är en tjänst för mig,” säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan.

Yle Arenan är mycket känt i Finland: nio av tio finländare som varje vecka använder nätet känner till varumärket och 78 procent av dem använder Yle Arenan åtminstone ibland. Ett tecken på att Yle Arenan uppskattas högt, är att drygt hälften av de personer som svarade gav Yle Arenan ett mycket gott vitsord.

I undersökningen tog deltagarna ställning till 150 spontant kända finländska och utländska varumärken på nätet. Också Yles varumärke fanns bland de tio mest uppskattade.

Enligt undersökningen är Kanta.fi tvåa på listan och WhatsApp trea.

Taloustutkimus Oy:s undersökning utreder hur kända och uppskattade varumärken på nätet är bland finländska nätanvändare, samt hur villiga användarna är att rekommendera varumärkena. Undersökningen gjordes i tre faser under perioden februari till september 2020.