Hoppa till huvudinnehåll

Michael Jordan vill öka mångfalden i Nascar – köper stall och rekryterar Bubba Wallace som förare: ”En chans att utbilda en ny publik”

Michel Jordan ler
Basketlegenden Michael Jordan äger nu också ett stall i Nascar. Michel Jordan ler Bild: AFP / Lehtikuva Basket,Michael Jordan

Nascar ligger Michael Jordan varmt om hjärtat och nu tar basketikonen själv ett kliv in i serien. Han blir ägare för ett nytt stall som seriens enda svarta förare Bubba Wallace kommer att köra för. Historiskt har Nascar hart svårt med mångfald, säger Jordan.

Michael Jordan är sedan tidigare majoritetsägare för basketklubben Charlotte Hornets, men han tänker inte låta sig begränsas till enbart en sport.

Från och med nu är han också involverad i motorsporten som ägare av ett stall i Nascar.

– När jag växte upp i North Carolina brukade mina föräldrar ta med mig och mina syskon på tävlingar. Jag har varit ett fan av Nascar hela livet, säger Jordan enligt nyhetsbyrån AFP.

Vill ge fler svarta en möjlighet inom racing

Genom köpet av ett stall vill Jordan öka mångfalden inom Nascar.

– Historiskt har Nascar haft svårt med mångfald och det har funnits få svarta ägare. Nu var tajmingen perfekt eftersom Nascar utvecklas och välkomnar sociala förändringar.

– Jag ser det här som en chans att utbilda en ny publik och ge fler svarta nya möjligheter inom racing, säger Jordan.

Som förare kommer Jordan att anlita Bubba Wallace. Wallace är seriens enda svarta förare, och han har jobbat aktivt för att bekämpa rasism och hatbrott.

I somras pressade Wallace också Nascar-serien att förbjuda sydstaternas flagga.

– Det är väldigt spännande att ha Bubba som förare, säger Jordan.

Läs också