Hoppa till huvudinnehåll

Unika sprinttävlingen på Olympiastadion blir inte av i vinter – Helsinki Ski Weeks flyttas fram

Johannes Hösflot åker i nedförsbacke.
Det blir ingen tävling på Olympiastadion i vinter för Johannes Hösflot Kläbo. Johannes Hösflot åker i nedförsbacke. Bild: EPA-EFE/All Over Press Johannes Høsflot Klæbo

Krista Pärmäkoski och Johannes Hösflot Kläbo var två stora dragplåster till sprinttävlingen på Olympiastadion i januari nästa år. Men tävlingen blir inte av på grund av den rådande coronasituationen, meddelar skidförbundet.

Efter världscuptävlingarna i Lahtis i slutet av januari var det tänkt att en unik sprinttävlingen skulle ordnas på nyrenoverade Olympiastadion. Det handlade om en inbjudningstävling och bland de bekräftade åkarna fanns Krista Pärmäkoski och Johannes Hösflot Kläbo.

Evenemanget går under namnet Helsinki Ski Weeks och efter sprinttävlingen skulle snön ligga kvar på stadionområdet i en månad och spåret öppnas upp för allmänheten.

Men nu har skidförbundet bestämt att ställa in på grund av den rådande coronasituationen.

– Vi vill fatta en ansvarsfullt beslut med både toppidrotten och föreningsaktiviteten i åtanke, säger skidförbundets verksamhetsledare Ismo Hämäläinen i ett pressmeddelande.

Helsinki Ski Weeks flyttas istället fram till 2022. Nya datum är ännu inte kända men man siktar på att ordna evenemanget ungefär i samma tider som vinter-OS avgörs i Peking.

På så sätt vill man skapa en olympisk atmosfär och samtidigt fira 70-årsjublieet av sommar-OS i Helsingfors 1952.