Hoppa till huvudinnehåll

Vezina Trophy gled ur händerna på Tuukka Rask – Dallas stjärnback Miro Heiskanen fick nöja sig med ströröster

Tuukka Rask
Tuukka Rask blev tvåa med 99 röster. Tuukka Rask Bild: Icon Sportswire Tuukka Rask

De bästa spelarna för NHL-säsongen är klara. Boston-keepern Tuukka Rask fick 99 röster och kom tvåa efter Winnipeg Jets Connor Hellebuyck. Dallas stjärnback Miro Heiskanen fick endast ströröster.

Edmonton Oilers-forwarden Leon Daisaitl har utsetts till NHL:s värdefullaste spelare och belönas med Hart Trophy. Draisaitl vann poängligan med 110 poäng (43+67=110) under grundserien. Han gjorde flest poäng per match (1,55), dessutom flest målgivande passningar och flest powerplay-poäng (44). Han snittade mest istid bland ligans anfallare och snittade mest istid bland ligans anfallare (22:37).

– Det är stort för mig. Det är många som har hjälpt mig att komma dit jag är idag. Jag har många att tacka, konstaterade Draisaitil som är historiens första tyskfödda spelare att vinna Hart Trophy.

Hoppa över Twitterpostning

Rask nästbästa målvakten i NHL

Boston Bruins-keepern Tuukka Rask som chockade hockeyfolket genom att lämna bubblan mitt under slutspelet fick nästmest röster, sammanlagt 99 stycken. Men det räckte inte till att vinna Vezina Trophy. Priset gick till Winnipeg Jets Connor Hellebuyck, som fick 123 röster. Rask tog hem priset år 2014.

Hoppa över Twitterpostning

Dallas-backen Miro Heiskanen, som toppar poängbörsen bland backarna med sina 23 poäng (5+18=23) fick inte många röster av hockeyjournalisterna. Norris-trophy gick till Schweiz och Nashville Predators-backen Roman Josi. Dallas-backen Esa Lindell kom på en 11:e plats och Miro Heiskanen slutligen på en delad 12:e plats.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också