Hoppa till huvudinnehåll

Tunga fotbollsrättigheter tillbaka hos Yle – herrlandslagets alla matcher sänds i Yles kanaler till 2028

Fotbollslandslaget firar.
Arkivbild. Fotbollslandslaget firar. Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll

Från och med 2022 kommer Yle att sända också herrarnas landslagsmatcher i fotboll. I rättighetskontraktet ingår EM- och VM-kval, Nations League och träningsmatcherna fram till slutet av 2028.

Dessutom kommer Yle också att sända herr-EM i fotboll somrarna 2024 och 2028.

Yle sände landslagsfotbollen fram till 2017. Efter det tog Viasat över. Nu kommer landslaget alltså att återvända till Yles kanaler.

– Som public service-bolag är det viktigt för oss att kunna bjuda på gemensamma stunder och stora känslor. Nu har vi säkerställt att fallet är så, säger Yles vd Merja Ylä-Anttila.

– Vi är väldigt glada för att samarbetet med Yle fortsätter. Yle har länge varit en samarbetspartner för Uefa med en bred kompetens och mycket erfarenhet av att sända fotboll, säger Uefas marknadsföringschef Guy-Laurent Epstein.

Sedan tidigare har Yle rättigheterna till herr-EM i fotboll som spelas 2021 samt dam-EM som spelas 2022. Yle kommer också att sända herr-VM 2022.

– Jag är väldigt glad för att kunna erbjuda herrlandslaget ett långvarigt hem och dessutom förlänga vår fina svit i att sända stortävlingar i en gren som ständigt växer i Finland. Det här är också ett betyg på att Uefa litar på oss, säger Riku Saaranluoma som ansvarar för Yles sportsändningsrättigheter.

Läs också