Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan Ibrahimovic testade positivt för covid-19: "Jag har inga symptom"

I måndags firade Zlatan Ibrahimovic sitt 1–0-mål i matchen mot Bologna.
I måndags firade Zlatan Ibrahimovic sitt 1–0-mål i matchen mot Bologna. I måndags firade Zlatan Ibrahimovic sitt 1–0-mål i matchen mot Bologna. Bild: EPA-EFE/MATTEO BAZZI Zlatan Ibrahimović

Svensken Zlatan Ibrahimovic har smittats av coronaviruset. AC Milans fotbollsstjärna missar därmed kvällens match mot norska Bodø/Glimt i Europa League-kvalet.

Klubben bekräftar det positiva testresultatet i en nyhet på sin webbplats och uppger att Ibrahimovic nu är i karantän.

I onsdags meddelade klubben att Léo Duarte drabbats av corona, men i den senaste testrundan var endast Ibrahimovics test positivt.

– I går testade jag negativt för covid och i dag positivt. Jag har inga symptom. Covid hade mod nog att utmana mig – en dålig idé, skrev Ibrahimovic på Twitter.

Milanoklubben inledde Serie A-säsongen i måndags genom att hemmabesegra Bologna med 2–0. Ibrahimovic gjorde matchens båda mål.

Norskt tåg gästar Milano

På torsdagskvällen möter AC Milan norska Bodø/Glimt på hemmaplan i Europa League-kvalet.

Bodø/Glimt har gått som tåget i den norska ligan. Saldot är 16–2–0 och efter 18 omgångar är försprånget till tvåan Molde hela 16 poäng. Bodø/Glimt är på väg mot sitt första mästerskap någonsin.

Vinnaren i matchen AC Milan–Bodø/Glimt möter i nästa omgång turkiska Besiktas eller portugisiska Rio Ave. Vinnaren i den matchen går till Europa League-gruppspelet.