Hoppa till huvudinnehåll

Avfallsbranden i Björneborg är nu över - farlig rök spreds i området och invånare uppmanades hålla sig inomhus

Brandman och brandbil utanför kraftverket på Vasklot i Vasa.
Ett varningsmeddelande har getts för Björneborg. Bilden är en arkivbild. Brandman och brandbil utanför kraftverket på Vasklot i Vasa. Bild: Yle/Brandman och brandbil på plats utanför kraftverket på Vasklot i Vasa. Brand,Brandman,brandbil

En brand bröt ut på en sopsorteringsstation i ett industriområde på Aittaluodontie i Björneborg i natt vid två-tiden. Det var plast- och pappavfall som brann och farlig rök spreds därför i området, berättar man från räddningsverket i Satakunta.

Man utfärdade ett varningsmeddelande och invånare framför allt i stadsdelarna Älvstranden (Isojoenranta) och Toejoki uppmanades att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen. I Björneborg låg en så tjock dimma att det var svårt att med blotta ögat upptäcka röken.

Faran är nu över.