Hoppa till huvudinnehåll

God tur i lottningen för Emil Ruusuvuori inför Franska öppna – grand slam-segrarna ställs mot varandra

Emil Ruusuvuori.
Ruusuvuori ställs mot kvalspelare i Paris. Emil Ruusuvuori. Bild: EPA/Roni Rekomaa Emil Ruusuvuori,tennisspelare

Tennisproffset Emil Ruusuvuori hade turen på sin sida då lottningen för Franska öppna tennismästerskapen gjordes på torsdagen. Ruusuvuori ställs i den första omgången mot en spelare som når huvudturneringen via kvalet.

Namnet på Ruusuvuoris första motståndare är ännu inte klart. Men klart är att Ruusuvuoris tur i lottningen var bättre än för många andra.

I den första omgången spelas det nämligen två matcher mellan grand slam-segrare. Britten Andy Murray tar sig an schweizaren Stan Wawrinka i en duell mellan två spelare som båda är trefaldiga grand slam-mästare.

Österrikaren Dominic Thiem, som tidigare i september vann US Open, ställs mot kroaten Marin Cilic som vann US Open 2014.

Favoriter i turneringen är toppseedade serben Novak Djokovic som ställs mot Sveriges Mikael Ymer, och den 12-faldige mästaren i Paris, Rafael Nadal som möter Jegor Gerasimov från Belarus.

För världslistans 92:a Ruusuvuori är Roland Garros karriärens andra grand slam-turnering. Den första var US Open där Ruusuvuori nådde den andra omgången.