Hoppa till huvudinnehåll

Österbottning smittad i Helsingfors - nu 100 fall inom Vasa sjukvårdsdistrikt sedan mars

Kuvassa on Aleksanterinkatu Helsingissä syyskuussa 2020.
Personen bor och smittades i Helsingfors. Kuvassa on Aleksanterinkatu Helsingissä syyskuussa 2020. Bild: Silja Viitala / Yle Helsingfors,september,2020,ville,Stadsinfrastruktur,Alexandersgatan,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,människor,män,kvinnor,promenadvägar,gång (motion),spårvagnar,ekonomi,konsumtion,kapitalism

En person med hemkommun i Österbotten har smittats av coronaviruset i Helsingfors. Personen har inte besökt Österbotten sedan hen smittades. Antalet fall i Vasa sjukvårdsdistrikt är nu jämnt 100.

På torsdag kväll fick sjukvårdsdistriktet veta att en person med hemkommun i Vasa sjukvårdsdistrikt har smittats av coronaviruset.

Den smittade personen bor i Helsingfors, där hen utsatts för coronaviruset på en fest. Personen har testats och bekräftats vara smittad i Helsingfors.

Hen har inte besökt Österbotten efter att hen bekräftades vara smittad. Personen mår bra och är i isolering i sitt hem i Helsingfors.

I och med att personens hemkommun finns i Österbotten informerades Vasa sjukvårdsdistrikt om det positiva coronasvaret.

Vasa sjukvårdsdistrikt har nu totalt 100 bekräftade coronafall.

Läs också