Hoppa till huvudinnehåll

Jättedrama då Manchester United öppnade segerkontot – Bruno Fernandes sänkte Brighton efter slutsignalen: "Ibland måste man ha lite tur"

Brighton- och Man United-spelare samlade runt domaren Chris Kavanagh som pratar i sitt headset.
Det blev kaotiska scener på stopptid. Brighton- och Man United-spelare samlade runt domaren Chris Kavanagh som pratar i sitt headset. Bild: EPA-EFE/All Over Press Premier League

Manchester United tog säsongens första ligaseger efter att ha slagit Brighton på bortaplan efter ett sällsynt sent avgörande. Bruno Fernandes satte 3–2 på straff i den tionde tilläggsminuten – efter att domaren redan blåst av matchen en gång.

När Brightons Solomon March i den femte tilläggsminuten nickade in 2–2-kvitteringen trodde de flesta att det skulle bli delad pott i Premier League-matchen mot Man United.

Men matchens mest dramatiska sekvenser skulle komma först senare.

United slog en hörna i den sjunde tilläggsminuten som inte resulterade i något mål och domaren Chris Kavanagh blåste av matchen direkt efteråt. Men Manchesterspelarna krävde straff efter att Harry Maguires nick hade rört i Neal Maupays, Brightons öppningsmålskytt för dagens, arm.

Kavanagh granskade situationen på video – och tilldömde straff. Bruno Fernandes var säker från elva meter och sköt hem tre poäng till United. Segermålet är det senaste i Premier League sedan augusti 2011, enligt Opta.

Brighton imponerade

Brighton hade spelövertaget och träffade målramen sammanlagt fem gånger i matchen. Men i fotboll är det målen som räknas, påminde Fernandes i BT Sports intervju.

– Kanske förtjänade de mer. Men poängen med spelet är inte att träffa ribban. Ibland måste man ha lite tur, sade portugisen enligt BBC.

– Vi presterade på en fantastisk nivå, jag är så stolt över spelarna. Det var minst sagt ett surt resultat. Ibland är livet inte rättvist och så känns det just nu, kommenterade i sin tur Brightonlotsen Graham Potter.

Resultat, Premier League:

Brighton – Man Utd 2–3 (1–1)
40' 1–0 Neal Maupay
43' 1–1 självmål
55' 1–2 Marcus Rashford
90+5' 2–2 Solomon March
90+10' 2–3 Bruno Fernandes
Crystal Palace – Everton 17.00
West Bromwich – Chelsea 19.30
Burnley – Southampton 22.00