Hoppa till huvudinnehåll

M/S Amorella nu i torrdocka - vid Åbo reparationsvarv tror man att reparationen kommer löpa smidigt

VD Johan Backas står på kajen vid Åbo reparationsvarv.
Johan Backas är självsäker på varvets förmåga att snabbt få M/S Amorella sjöduglig igen VD Johan Backas står på kajen vid Åbo reparationsvarv. Bild: Yle / Jesper Alm. varvsindustri,varv,åbo reparationsvarv

M/S Amorella anlände till Åbo reparationsvarv i Nådendal sent på torsdagskvällen. På fredagen fördes fartyget till varvets torrdocka där en noggrannare inspektion av skadorna görs.

Johan Backas, som är verkställande direktör för varvet säger att han är säker på att reparationsarbetet kommer att fortskrida utan större problem.

- Det här är vad vi är till för, och fastän vi inte är glada över att sådana här saker sker så är vi glada att vi kan stå till tjänst när det behövs, sa Backas.

"Skadorna inte värre än förväntat"

Reparationsvarvet har 50 arbetstagare, och samtliga kommer att hjälpa till med reparationen av Amorella.

- De är alla erfarna arbetare med många år bakom sig. Vi har också utmärkta nätverk för allt material som kommer att behövas under reparationen, försäkrar Backas.

De exakta skadorna och omfattningen av dem ville Backas inte i det här skedet kommentera, men han sa ändå att skadorna inte var större än vad de på varvet hade förväntat sig.