Hoppa till huvudinnehåll

Perparim Hetemajs Benevento öppnade säsongen med seger – lagkaptenen Luca Caldirola gjorde två mål i sin första match i Serie A

Benevento öppnade säsongen med seger i Serie A.
Benevento öppnade säsongen med seger i Serie A. Benevento öppnade säsongen med seger i Serie A. Benevento Calcio,Luca Caldirola

I fjol vann Benevento italienska Serie B och nu inledde den lilla klubben från Kampanien Serie A med seger. Sampdoria föll hemma i Genua med 2–3. Den förra finländska landslagsmittfältaren Perparim Hetemaj blev inbytt på plan i den 81:a minuten.

Inledningsvis såg det utmärkt ut för Genualaget Sampdoria som ledde med 2–0 efter 18 minuter tack vare mål av Fabio Quagliarella och Omar Colley.

Men sedan vände det, sakta men säkert.

Caldirola-show

I den 33:e minuten sparkade Beneventos lagkapten Luca Caldirola in reduceringen och samme man nickade in utjämningen i den 72:a minuten. En riktig solskenshistoria för mittbacken Caldirola som innan kvällens drabbning aldrig tidigare spelat en match i Serie A.

Hoppa över Twitterpostning

Tidigare har han främst hållit till i Serie B-lag som Brescia och Cesena, samt de två föregående åren i Benevento.

Åren 2013–2018 hörde han till Werder Bremens organisation även om han fick spela rätt sparsamt i representationslaget i Bundesligan.

Inför Sampdoriamatchen visade den 29-årige Caldirolas målsaldo på 6 – nu är det 8 efter att han nätat två gånger i sin öppningsmatch i den italienska klubbfotbollens finrum Serie A.

Seger i Inzaghis premiär

Som grädde på moset pangade Gaetano Letizia in segermålet 3–2 ett par minuter innan slutvisslingen, och Benevento under ledning av den forne måltjuven Filippo Inzaghi fick en fantastisk start på sin andra sejour i Serie A.

Benevento är för andra gången i Serie A – den första sejouren i högsta ligan säsongen 2017–2018 slutade med att klubben blev 20:e och sista lag och degraderades till Serie B. Då vann Benevento sex matcher av 38.

Serie A, 26.9.2020:

Torino – Atalanta 2–4
Cagliari – Lazio 0–2
Sampdoria – Benevento 2–3
Inter – Fiorentina 4–3

Läs också