Hoppa till huvudinnehåll

Två nya coronafall i Karleby – nu blir det distansundervisning för elever i Chydenius skola

Chydenius skola.
Chydenius skola övergår till distansundervisning för eleverna i årskurs 3 och 4 fram tills höstlovet börjar. Chydenius skola. Bild: YLE/Alex Nyman Chydenius,Karleby,grundskolan,chydenius skola

Alla elever i årskurs tre och fyra och deras lärare i Chydenius skola kommer tillfälligt att övergå till distansundervisning. Orsaken är att en av skolans elever har fått corona.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt Soite skriver i ett pressmeddelande på lördag kväll att man har konstaterat två nya fall av coronasmitta i Karleby.

Bägge smittade befinner sig i hemmakarantän och inom Soite arbetar man med smittspårningen.

Ett av fallen är skoleleven, där Soite uppger att det finns tiotals exponerade.

Som en försiktigthetsåtgärd sätts därför alla elever i tredje och fjärde klass samt deras lärare i karantän och övergår till distansundervsining.

Under söndagens lopp kommer familjerna att få mer information om hur undervisningen ordnas. Distansundervisningen kommer att pågå tills höstlovet inleds den 9 oktober.

Dessutom kommer alla de elever och lärare som exponerats att testas för corona under söndagen.

Exponering på badcentret Vesiveijari

Soite informerar även om att en smittexponering kan ha skett på badcentret Vesiveijari den 23 september mellan klockan 12 och 14.

Den som befunnit sig i badcentret under samma tid och får symtom som kan tyda på coronasmitta ombeds ta kontakt med Soites telefonrådgivning på nummer 06 - 828 7499.

Soite uppmanar alla som uppvisar symptom på luftvägsinfektion att söka sig till coronatestning. Hjälp och anvisningar får man via telefonrådgivningen.

Under den senaste tvåveckorsperioden har man inom Soites område konstaterat sju fall av coronasmitta. Det totala antalet i sjukvårdsdistriktet sedan pandemins början är 47 stycken.

Läs också