Hoppa till huvudinnehåll

Nu trafikerar en reservfärja mellan Bredskär och Bergö

Bergöfärjan har haft tekniska svårigheter och på måndag bogserades färjan till Vasa hamn för reparation. Reparationsarbetet uppskattas ta en vecka. Under tiden ska en reservfärja sköta trafiken mellan Bredskär och Bergö.

Det gick ändå inte som på Strömsö då reservfärjan skulle börja trafikera. Klaffen fungerade inte som den skulle och man blev tvungen att fälla ner den för hand.

Nu trafikerar reservfärjan som normalt igen. Reservfärjan tar emot färre bilar är Bergöfärjan. Bergöfärjans maxlast är 90 ton medan den ersättande färjan endast kan ta emot 60 ton.

På plats på jungfruturen var Margareta Nyman-Klemets.

Kvinna i medelåldern klädd i svart tröja och brun jacka ombord på en färja.
Margareta Nyman-Klemets. Kvinna i medelåldern klädd i svart tröja och brun jacka ombord på en färja. Bild: Yle/Jasmine Urwäder Bergö,bergöfärjan

- Jag är glad att vi har en färja så vi kommer oss över och jag hoppas alla har rum. Annars blir det problem. Också den vanliga färjan kunde vara full så nu får vi se hur det går.

Bergöbon Carola West försöker ta det hela med ro och hoppas Bergöfärjan snart ska vara tillbaka i trafik.

Kvinna i lila jacka och mössa framför Bergöfärjan.
Carola West. Kvinna i lila jacka och mössa framför Bergöfärjan. Bild: Yle/Jasmine Urwäder Bergö,bergöfärjan

- Det blir säkert kö ställvis. Det är i alla fall rätt tid på året då det är lite lugnare. För min egen del är jag inte så beroende av färjan, jag jobbar hemifrån. Men jag tycker absolut synd om de som pendlar och som har tider att passa