Hoppa till huvudinnehåll

Tvillingbrodern sätter stopp för spekulationerna – inget spel i Frölunda för Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist sitter på bänken och tittar upp i taket.
Henrik Lundqvist har en tung säsong bakom sig i NHL. Henrik Lundqvist sitter på bänken och tittar upp i taket. Bild: /All Over Press ishockey,NHL,Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvists framtid i NHL och New York Rangers är oviss, men någon återkomst till Sverige och Frölunda lär det inte bli. Det säger åtminstone tvillingbrodern Joel Lundqvist. Dörren är stängd, säger han till Hockeynews.

Henrik Lunqvist har gjort 15 säsonger i New York Rangers, men trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt ser det inte ut att bli någon fortsättning.

Lundqvist petades redan i vintras till förmån för ryssarna Igor Sjestiorkin och Aleksandr Georgijev, och rykten har gjort gällande att Rangers kommer att köpa ut svensken från sitt sista kontraktsår. Det måste i så fall ske före den 8 oktober.

Under våren och sommaren tränade Lundqvist med Frölunda och i juni sa målvakten själv att han aldrig stänger några dörrar till Göteborgsklubben. Men enligt tvillingbrodern Joel Lundqvist är det inte aktuellt med en återkomst den här säsongen.

– Dörren är stängd. Det kan jag säga. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist till den svenska sajten Hockeynews.

– Det är mycket som spelar in i ett sånt beslut. Men jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationerna och annat. Det blir det inte.

Frölunda har inlett SHL-säsongen med två raka segrar och målvakten Niklas Rubin har hållit nollan i 120 minuter. Först slog man HV71 med 3–0 och sedan Djurgården med 2–0.

– Det är svårt att klaga, två nollor. Jag tror han känner tryggheten att vi verkligen jobbar hårt framför honom, säger Lundqvist.