Hoppa till huvudinnehåll

Lärkkullas direktor Björn Wallén byter jobb - arbetet på folkakademin i Karis ska omorganiseras

Björn Wallén är direktor för Lärkkulla i Karis.
Björn Wallén lämnar Lärkkulla för nya utmaningar. Björn Wallén är direktor för Lärkkulla i Karis. Bild: Yle/Marica Hildén västnyland,Raseborg

Folkakademin, kursgården och stiftsgården Lärkkulla i Karis mister sin direktor Björn Wallén. Han avgår på egen begäran vid årsskiftet.

Björn Wallén övergår till andra arbetsuppgifter, heter det i ett pressmeddelande från Lärkkulla.

Till Yle Västnyland säger Wallén att han ännu inte vill uttala sig om sitt nya jobb, men uppger att det handlar om "ett nationellt uppdrag".

Wallén har varit direktor för Lärkkulla-stiftelsen sedan 31 mars år 2014.

Åren 1986-1998 jobbade han som lärare och utbildningschef på Lärkkulla.

I pressmeddelandet säger Wallén att han har jobbat inom den fria bildningen i snart 35 år och av de åren har han tillbringat nästan 20 på Lärkkulla.

- Det har varit fint att kryssa i ekonomisk motvind, och samtidigt tillsammans med kollegerna uppleva medvind och meningsfullhet i själva verksamheten.

Ny organisation?

Styrelseordföranden Sixten Ekstrand säger i pressmeddelandet att han har full förståelse för att Wallén vill gå vidare i sin karriär inom den fria bildningen.

- Björn Wallén har gjort ett gott arbete som direktor trots att ekonomin varit utmanande, säger han.

Styrelsen för Lärkkulla kommer nu diskutera hur man organiserar arbetet.

- Den pågående pandemin påverkar också utbildningssektorn och styrelsen måste även beakta dess effekter för Lärkkulla, säger Sixten Ekstrand.

Artikeln uppdaterades 29.9 klockan 17.12 med en kommentar med Wallén där han säger att han inte vill säga vad hans nya uppdrag är.