Hoppa till huvudinnehåll

Coronapositiv rörde sig på nattklubb och snabbmatsrestaurang i Vasa

natklubben fontanas ingång
Personen besökte Fontana natten mellan fredag och lördag. natklubben fontanas ingång Bild: Anna Wikman / Yle nattklubbar,Vasa

En person med Covid-19 har rört sig bland annat på Fontana och Hesburger i Vasa den 25 september. Myndigheterna kontaktar de som man vet att har exponerats.

Det positiva svaret kom idag, onsdag. Personen testades utanför sjukvårdsdistriktet och från den orten kontaktades Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta idag.

Personen har rört sig på gymmet Forever Lite på Smedsbyvägen fredag mellan klockan 12 och 13, på Fontana mellan klockan 22 och 03 och på Hesburger i centrum mellan klockan 03 och 04.

Under fredagen har personen också deltagit i ett evenemang för Vasa universitets studerande utomhus vid campuset på Brändö.

Personer som befunnit sig på samma ställen vid samma tidpunkt ombeds ta kontakt med hälsovården om de under den närmaste tiden utvecklar symtom.

Heikki Kaukoranta säger att man ännu i det här skedet inte har en klar bild av var personen dragit på sig smittan.

Den smittade är försatt i karantän och myndigheterna kontaktar de som exponerats.

Artikeln har uppdaterats 1.10.2020 klockan 12.25 med informationen att det handlar om Forever Lites gym på Smedsbyvägen.