Hoppa till huvudinnehåll

Försvarsmaktens självständighetsdagsparad i Björneborg ställs in på grund av coronaepidemin

Försvarsmakten firar Finlands självständighet med riksparad i Tammerfors 2019.
I fjol firade Försvarsmakten Finlands självständighet med riksparad i Tammerfors. Försvarsmakten firar Finlands självständighet med riksparad i Tammerfors 2019. Bild: Lehtikuva Finlands försvarsmakt,försvarsmakten,parader,Tammerfors,Finlands självständighetsdag

Det blir ingen traditionell riksparad på självständighetsdagen i år. Försvarsmakten meddelar att man i stället kommer att fira Finlands självständighet på ett sätt som epidemiläget tillåter.

På grund av coronaviruset blir årets självständighetsfirande annorlunda än tidigare år. På tisdagen kom budet att det inte blir någon traditionell självständighetsmottagning på slottet, och nu meddelar Försvarsmakten att den ställer in den traditionella sjävständighetsdagsparaden i Björneborg.

Försvarsmakten tänker ändå inte strunta i att fira Finlands självständighet. I ett pressmeddelande skriver de att lokala evenemang kan ordnas om man tar gällande restriktioner i beaktande.

Evenemangen kan till exempel bestå av högtidlig flagghissning, kransnedläggningsevenemang, utdelning av förtjänsttecken samt befordringsfester.

Försvarsmakten lovar mer information om självständighetsdagens program närmare högtidsdagen.