Hoppa till huvudinnehåll

Lehkosuos tid som huvudtränare i Kongsvinger blev kort – klubben ligger sist i norska andraligan och då petas finländaren: "Är i utsatt position"

Mika Lehkosuo.
Mika Lehkosuo har ett långt förflutet som ligatränare i Finland. Mika Lehkosuo. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Mika Lehkosuo

Sist i serien. Då agerar Kongsvinger och petar Mika Lehkosuo från tränarposten.

Tre segrar efter arton omgångar, fem raka förluster i september, totalt tretton inspelade poäng och en jumboplats i den norska andraligan.

Efter den resultatraden väljer norska klubben Kongsvinger att flytta Mika Lehkosuo från jobbet som huvudtränare. Klubben meddelar om det här på sin webbplats.

– Klubben är i en utsatt position och vi har kommit fram till att den här förändringen kommer att stärka våra chanser att förbättra de sportsliga resultaten, säger styrelseordföranden Baard Nordvang.

Espen Nystuen går in som tillfällig huvudtränare.

Första jobbet utomlands

Lehkosuo skrev på ett tvåårskontrakt med Kongsvinger i slutet av förra året. Det blev alltså bara arton ligamatcher som klubbens tränare, men han fortsätter att arbeta i klubben. Han ska ha ansvar för analys och scoutning.

Kongsvinger var Lehkosuos första tränarjobb utomlands. Tidigare har han tränat Honka och HJK i finländska ligan. I maj 2019 fick Lehkosuo sparken från HJK efter en tung start på säsongen.

– Jag vill bevisa att jag är värd det här jobbet, sa Lehkosuo när han hade skrivit på för Kongsvinger.

Kongsvinger slutade femma i den norska andraligan i fjol, men ligger nu skrynkligt till. Tolv omgångar återstår och avståndet till säker mark är ett par poäng.

Läs också