Hoppa till huvudinnehåll

Europa League-drömmen slocknade för ett tappert KuPS

Damjan Dokovic i Cluj och Lucas Rangel i KuPS i en höjdduell.
Damjan Dokovic i Cluj och Lucas Rangel i KuPS i en höjdduell. Damjan Dokovic i Cluj och Lucas Rangel i KuPS i en höjdduell. Bild: EPA-EFE/MIRCEA ROSCA Lucas Rangel Nunes Gonçalves,Damjan Đoković

Att KuPS slog ur rejält underläge borta mot rumänska CFR Cluj var klart före avspark. Trots ett tidigt baklängesmål stod de regerande fotbollsligamästarna för en stark insats i den första halvleken. Det var ändå Cluj som var effektivare och slutresultatet skrevs 3–1. Därmed är det rumänska laget klart för Europa League-gruppspelet.

CFR Cluj tog ledningen redan i den femte matchminuten då KuPS tappade markeringen framför målet och Mario Rondon kunde nicka in en hörna. Målet var den 34-årige anfallarens första på tolv matcher.

KuPS imponerade i den första halvleken och höll spelmässigt jämna steg. Det finländska laget fick ändå en kalldusch minuter före halvtidsvilan då KuPS försvarslinje gjorde bort sig och Gabriel Debeljuh ostört och lätt kunde peta in ett inlägg.

Då den andra halvleken var tio minuter gammal gjorde Rondon sitt andra mål för matchen. En Clujfrispark landade på Rondons fot och den rutinerade anfallaren förvaltade jätteläget. 3–0 och i praktiken avgjort.

På stopptid lyckades ändå Aniekpeno Udoh få in ett tröstmål. Skottet ändrade riktning via en Clujspelare. Slutresultatet skrevs därmed 3–1.

CFR Cluj kvalificerade sig för gruppspelet genom att förutom KuPS även besegra svenska Djurgården. En plats i gruppspelet genererar cirka tre miljoner euro i klubbkassan och utöver det premieras inspelade poäng och eventuellt avancemang.

Resultat:

CFR Cluj–KuPS 3–0 (2–0)
5' Mario Rondon 1–0
42' Gabriel Debeljuh 2–0
56' Mario Rondon 3–0

CFR Cluj vidare till Europa League-gruppspelet.