Hoppa till huvudinnehåll

Åt du lunch på Sapori D'Italia i Nickby i tisdags? Kontakta Sibbo kommun om du får coronavirussymptom

En pizza
En person som besökte Nickbyrestaurangen har senare visat sig vara smittad av coronaviruset. Illustrerande arkivbild. En pizza Bild: Mostphotos Pizza,pizzor,italiensk mat

En person som besökte Nickbyrestaurangen i tisdags har senare konstaterats vara smittad av coronaviruset.

Om du har ätit på Sapori D'Italia, före detta Kolifej, ungefär klockan 11–11.40 i tisdags (29.9.2020) ska du hålla noga koll på ditt hälsotillstånd under de kommande två veckorna.

En person som åt på restaurangen under den tiden har konstaterats smittad av coronaviruset.

Personer man vet att har varit i närkontakt med den smittade sitter nu i karantän, men också andra restaurangbesökare kan ha utsatts för smittan.

Ring kommunen vid symtom

Den som har besökt restaurangen då och får ens lindriga symtom som kan bero på coronaviruset ska vara i kontakt med teamet för smittsamma sjukdomar i Sibbo. Telefonnumret är 09 2353 6012.

Endast de som besökt restaurangen Sapori D'Italia och får symtom ska ringa det numret. Andra Sibbobor som får symtom på coronaviruset ska ringa till hälsocentralen på numret 09 2353 6001 i stället.

Symtom på coronavirusinfektion inkluderar till exempel stegring, feber, hosta, huvudvärk, muskelsmärta, ont i halsen, snuva, andfåddhet, förlust av luktsinne eller smak, illamående, diarré och onormal trötthet.

Sibbo rekommenderar också att alla invånare laddar ner Coronablinkern från THL:s webbplats eller appbutikerna på mobilen.

Det här är den andra restaurangexponeringen i Sibbo den senaste tiden.