Hoppa till huvudinnehåll

Återvänder Jesse Puljujärvi till Edmonton? Klubbchefen gläntar på dörren: "Känner optimism kring honom"

Jesse Puljujärvi blir gratulerad efter mål i Kärpät.
Jesse Pulujärvi fick utdelning direkt i ligastarten mot HPK. Jesse Puljujärvi blir gratulerad efter mål i Kärpät. Bild: Lehtikuva Oulun Kärpät,Jesse Puljujärvi

Blir det trots allt en fortsättning i Edmonton Oilers för Jesse Puljujärvi? Inget är klart, men den kanadensiska klubbens GM Ken Holland säger att en återkomst är fullt möjlig.

Jesse Puljujärvis NHL-framtid är en långdans … med en slutpunkt?

Diskussionen väcktes till liv när Edmonton Oilers GM Ken Holland uttalade sig om Puljujärvi på fredagen.

– Av olika anledningar känner jag optimism kring att han återvänder. Han är en begränsad free agent och kan inte spela i NHL om vi inte skriver kontrakt med honom eller trejdar honom. Just nu finns inget på bordet som skulle leda någonstans, men jag är öppen för allt, säger han på NHL:s webbplats.

Efter tre tunga säsonger i Edmonton Oilers organisation vände Puljujärvi hemåt inför förra säsongen. Han briljerade i trygga Kärpät och har fortsatt på inslagen linje.

Poängskörden under försäsongen var stor och i torsdagens ligapremiär öppnade han målkontot mot HPK.

"Alltid ute efter duktiga, unga anfallare"

Holland fanns inte i Edmonton när Puljujärvi var där. General managern har hållit kontakt med Puljujärvis agent Markus Lehto i sommar.

Efter de misslyckade åren i NHL var Puljujärvi tydlig med att han inte vill spela för Edmonton igen, men en ny sportslig ledning i Oilers har ändrat en del på tonläget.

– Jag förstår hela situationen med Jesse bättre inför nästa vecka.

Den 9 oktober öppnar spelarmarknaden i NHL. Edmonton, som valde Puljujärvi som fjärde spelaren i NHL-draften 2016, har koll på att finländaren har hittat rätt i Kärpät.

– Han njuter och hade ett utmärkt år i finländska ligan. Han hade tappat delar av sitt självförtroende – precis som många andra unga spelare gör – och fick tillbaka det, säger Holland.

– Självklart finns det möjligheter för unga anfallare här. Vi är alltid ute efter duktiga, unga anfallare. Det finns lika stora möjligheter här som det finns i andra städer.

I augusti skrev Puljujärvi på ett nytt kontrakt med Kärpät, men det avtalet hindrar inte honom från att flytta till NHL under ligasäsongen.

Läs också