Hoppa till huvudinnehåll

Finansinspektionen har inget att anmärka på informationen från Nokia – bolaget granskades efter kursfall 2019

Stor skylt med namnet Nokia i Bakgrunden kontorsbyggnader och blå himmel och ett moln fotograferade nedifrån. Nokias huvudkontor i Esbo.
Kurfallet och Nokias beslut om inställda utdelningar negativa ekonomiska konsekvenser för många finländare. Stor skylt med namnet Nokia i Bakgrunden kontorsbyggnader och blå himmel och ett moln fotograferade nedifrån. Nokias huvudkontor i Esbo. Bild: Lehtikuva / Markku Ulander Nokia

Finansinspektionen har inget att anmärka på hur teknologibolaget Nokia informerat om bolagets ekonomiska situation och utsikter hösten 2019.

Bolagets aktiekurs sjönk med över 23 procent den 24 oktober 2019 efter att Nokia hade offentliggjort en delårsrapport med en försämrad prognos för framtiden. Samtidigt meddelade Nokia att bolaget delvis avstår från utdelningar för 2018.

Finansinspektionens slutsats är att Nokia inte försummat skyldigheten att offentliggöra insiderinformation så fort som möjligt. Finansinspektionen säger att utredningen inte ger anledning till fortsatta åtgärder.

Läs också