Hoppa till huvudinnehåll

Kanerva ville se mer av Marcus Forss – då bjöd Brentfords anfallare på segermålet i ligacupen: "Vill bara göra mitt bästa"

Said Benrahma och Marcus Forss poserar.
Said Benrahma och Marcus Forss gjorde alla tre mål för Brentford mot Fulham. Said Benrahma och Marcus Forss poserar. Bild: imago images/PRiME Media Images/ All Over Press Marcus Forss,Brentford FC,Saïd Benrahma

Marcus Forss fortsätter att leverera i Brentford. Ny cupmatch, nytt mål – och ett nytt formbesked till förbundskaptenen Markku Kanerva.

Borde Marcus Forss få chansen i fotbollslandslaget?

Den frågan har yttrats med jämna mellanrum när förbundskaptenen Markku Kanerva har presenterat sina trupper. Tidigare i veckan fick Kanerva åter svara på frågan.

– Jag hoppas att han fortsätter att spela bra i Brentford. Om han fortsätter att göra mål och ser ut att vara redo för A-landslaget, så tar jag givetvis med honom.

Det omedelbara svaret från Forss? Ett nytt mål för Brentford.

Forss skickade in 1–0-målet när Brentford slog ut Fulham i ligacupen. Premier League-laget fick se sig besegrat med 3–0.

Samtidigt tog sig Brentford vidare till kvartsfinal i ligacupen för första gången någonsin. Där kommer laget att ställas mot Newcastle.

– Vi visste att vi hade chansen att skriva historia. Vi var taggade från första stund och förtjänade segern, säger Forss i en tv-intervju.

Matchen var dessutom Brentfords första match på den nybyggda arenan. Klassiska Griffin Park ska jämnas med marken.

– Det skulle ha varit utsålt här. Vi skulle ha älskat att göra ett ärevarv efter matchen och tacka fansen, säger tränaren Thomas Frank på klubbens webbplats.

Tuominen skadad?

Finländarens fullträff kom efter en spelvändning. Forss prickade in ledningsmålet i ena hörnet med ett snyggt avslut.

Det var hans tredje mål för säsongen. Han gjorde också mål i förra omgången i ligacupen mot West Bromwich.

– Varje gång jag får chansen vill jag göra mitt bästa, säger Forss.

Frågan är om en bakdörr till A-landslaget ändå kan ha öppnats. Jasse Tuominen skadade knät i Häckens cupmatch i veckan och då finns en anfallsplats att fylla i Kanervas oktobertrupp.

I tisdags sa Kanerva att den befintliga truppen kan fyllas på innan samlingen börjar.

Leno stoppade Liverpool

Bara ett fåtal dagar efter ligaförlusten mot Liverpool fick Arsenal lite upprättelse på Anfield.

Arsenal slog ut Liverpool på straffar i ligacupen. Bernd Leno tog två straffar på vägen mot kvartsfinalplatsen.

– Om något skulle avgöra under ordinarie tid var det vi, men vi lever inte i en drömvärld. Man måste göra mål. En straffläggning är alltid svår, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

– När vi behövde Bernd var han där. Man behöver en grym individuell insats för att vinna på Anfield och det fick vi, säger Arsenals tränare Mikel Arteta.

Ligacupens kvartsfinaler spelas i december – och Arsenal ställs mot Manchester City. De övriga kvartsfinalparen är Everton–Manchester United och Stoke–Tottenham.