Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Här är låtarna i MGP 2020!

MGP-finalisterna 2020
Artisterna i MGP 2020: Alina, Amelia, Amelia B., Ellen, Isabel och Hilja, J.E.A.N.S, Kasper, Kurry, Milou och Mirella. MGP-finalisterna 2020 Bild: Jaakko Vuorenmaa/Yle MGP,mgp2020

Nu är det bara en dag kvar till finalen av Melodi Grand Prix. Lördagen den 10 oktober kl. 18 står atisterna redo. Då startar den direktsända finalen i Yle Fem och på Yle Arenan. Här hittar du alla låtar som kvalat till final 2020.

Alla låtar är skrivna av artisterna själva, både text och musik. Tillsammans med musikproducent Erik Nyholm har man finslipat låten till det den är idag. Låtarna har sjungits in i en musikstudio men på finalen gäller det att prestera live. Se finalen av MGP lördag 10 oktober kl. 18 i Yle Fem och på Yle Arenan.

Det här är MGP

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Svenska Yle.

MGP ordnas i år för fjortonde gången och har hjälpt ett 100-tal unga musikaliska förmågor på sina första steg mot en möjlig musikkarriär.

Mer om MGP:
MGP på Yle Arenan
Instagram @ylemgp
Facebook MGP Melodi Grand Prix - YLE
Vi finns ockå på TikTok @ylemgp