Hoppa till huvudinnehåll

HJK tillbaka på cuptronen – se Roope Riskis dubbelsalva som säkrade guldet borta mot FC Inter: "Blev en överlevnadskamp"

Efter en paus på tre år är HJK etta i Finlands cup i fotboll igen. I finalen på lördagen slog ”Klubi” FC Inter med 2–0 på Kuppis fotbollsstadion.

Mayhem! Efterlyste FC Inters supportrar på ett tifo inför matchen – och stundvis blev finalen mellan HJK och FC Inter hetlevrad.

HJK fick en drömstart på matchen då Roope Riski gav gästerna ledningen redan i den fjärde minuten med ett praktavslut på en hörna – och efter att han också satte in 2–0 tio minuter i den andra halvleken började FC Inter-spelarna tappa nerverna.

Se matchens mål genom att klicka på artikelns huvudbild (videobilder från Ruutu).

Men riktigt kaotisk blev dusten aldrig, Och FC Inter kom egentligen aldrig nära att sätta in bollen.

"Lyckades ta bort alla farliga målchanser"

Istället fick HJK lyfta pokalen för första gången sedan 2017. Sammanlagt var det Klubis 14:e cupguld.

– Känslan är fantastisk. Det har alltid varit en dröm att ta hem cupen. Och att sen få göra två viktiga mål i viktiga lägen … killarna visade dessutom kämpaglöd mot slutet. Det blev en överlevnadskamp, säger Roope Riski i Ruutus intervju.

– Det här ger självklart en boost för oss för resten av säsongen, tillägger han.

– Vi försvarade väldigt, väldigt bra. Vi lyckas ta bort alla farliga målchanser av ett lag som Inter som varit väldigt bra på att skapa sådana den här säsongen, säger i sin tur tränaren Toni Koskela.

I och med segern säkrade HJK sin plats i Uefa Conference League, som kör igång säsongen 2021/22.

Resultat, finska cupen i fotboll:

Final
FC Inter–HJK 0–2 (0–1)
4' Roope Riski 0–1
54' Roope Riski 0–2