Hoppa till huvudinnehåll

Störningar i sparbankernas nättjänster under dagen

En person betalar med kort.
Sparbankerna beklagar störningarna. En person betalar med kort. Bild: Henrietta Hassinen / Yle bankkortsbetalning,bankkort,kreditkort,Kortbetalningar,Bankkortbedrägeri,Kreditkortbedrägeri,Stöld av kreditkortinformation,Smartkort,chipkort,kreditupplysningar,kundservice,ekonomi,pengar,inköp,kaféer,plånböcker,Helsingfors centrumbibliotek Ode,coronavirusutbrottet i Finland 2020,coronavirus,Kontanta medel,förmögenhet,egendomsbrott,inkomstgränser,ekonomiska skador

Det har förekommit störningar i sparbankernas nättjänster. Sparbanksgruppen meddelade om saken på sin webbsida., men nu torde felen vara åtgärdade.

Identifierings- och nättjänsten fungerade inte normalt och tidigare förekom problem med sparbankernas kort i affärna samt kontantuttagsautomaterna.

Kreditkorten ska ha fungerat som de ska hela dagen.

Sparbanksgruppen beklagar störningarna. I morgon bitti kan ett kortare serviceuppehåll drabba bankerna mellan klockan 07 och 08.

Artikeln uppdaterades klockan 15.07 med uppgifter om att en del av tjänsterna fungerar igen, och klockan 16.20 med att störningarna är avhjälpta.