Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukki straffsumpare när Norwich förlorade – kunde inte annat än le åt missen

Teemu Pukki halkar då han skjuter en straff.
Teemu Pukki gjorde inget mål mot Derby. Teemu Pukki halkar då han skjuter en straff. Bild: imago images/Focus Images/ All Over Press fotboll,Teemu Pukki

Norwich fick en straff i början av den andra halvleken mot Derby, men Teemu Pukki misslyckades med skottet från elva meter. Norwich åkte på en tung förlust då Wayne Rooney avgjorde för Derby i slutminuterna.

Efter en mållös första halvlek fick Norwich ett gyllene läge att ta ledningen strax efter paus i dagens möte med Derby i The Championship.

Bollen tog på mittbacken George Evans arm och domaren pekade på straffpunkten. Teemu Pukki tog hand om straffen men kunde inte förvalta läget från elva meter.

Landslagsanfallaren halkade i skottögonblicket och bollen tog i överkanten av ribban och flög upp på läktaren.

Pukki kostade till och med på sig ett litet leende samtidigt som han slog ut med händerna efter missen. (Se straffen på Viafrees webbplats).

Det var inte första gången en liknade miss sågs i en match. David Beckham, Xabi Alonso och John Terry är bara några exempel på spelare som gått samma öde till mötes.

Pukkis straffmiss blev också kostsam, då fyra minuter återstod avgjorde Derby matchen och det var den tidigare måltjuven Wayne Rooney som slog till.

Derby fick en frispark ungefär 20 meter från målet och veteranen skruvade in segermålet bakom en chanslös Tim Krul.

Det är inte en Teemu Pukki fylld av självförtroende som nu åker på landslagssamling. Under säsongsupptakten i The Championship har han gjort ett mål på fyra matcher.

Resultat:

Championship:

Norwich – Derby 0–1

Premier League:

Chelsea – Crystal Palace 4–0

Everton – Brighton 4–2

Leeds – Manchester City 1–1

Newcastle – Burnley X–X