Hoppa till huvudinnehåll

”Våra spelare betedde sig inte som proffs i dag” – Cockstränaren Boris Dvorsek missnöjd trots segern i den historiska ligamatchen i Tallinn

Cocks spelarbänk jublar.
Arkivbild. Cocks spelarbänk jublar. Bild: Kimmo Brandt/Compic-Photos Oy/All Over Press Riihimäki Cocks

För första gången någonsin spelades en FM-ligamatch utanför Finlands gränser – och Riihimäkilaget Cocks visade genast varför de gick in i matchen som förhandsfavoriter. Gästerna slog HC Tallinn med 32-26.

Sett till förhandstippningarna blev matchen överraskande jämn, men till slut var det favoriterna som var starkare. Cocks ledde med två bollar i paus och fortsatte ånga på i den andra halvan.

Slutresultatet skrevs 32–26.

Efteråt konstaterade såväl Tallinn som Cocks att uppladdningen varit allt annat än optimal.

– Vi kom till matchen rakt från färjan. En tuff utmaning. Tallinn spelade bra och själv nådde vi inte upp till vår nivå. Det ser man på tavlan, säger Teemu Tamminen, som stod för åtta mål i matchen.

För värdarnas del var det i sin tur gårdagens estniska ligamatch som kändes i benen.

– Vi kan bara gratulera Cocks för segern. Det är ett väldigt bra lag. Jag kan vara stolt över hur killarna kämpade in i det sista trots att det märktes att vi hade spelat i går, säger Risto Lepp.

Missnöjd Cockstränare

Cocks-lotsen Boris Dvorsek var allt annat än nöjd med sitt lags insatser.

– Vi kom hit för att ta en seger och det gjorde vi. Men jag är inte nöjd med hur det såg ut, säger han.

– Tallinn förlorade, men spelade ett spel som man förstod sig på. Våra killars huvuden var helt någon annanstans. De måste vara proffs, men det var de inte i dag. Samtidigt vill jag tacka Tallinn för motståndet de bjöd på, fortsätter Dvorsek.

Cocks ligger tvåa i ligan efter fem spelade matcher. Resultatraden är fyra segrar och en förlust. Tallinn har i sin tur förlorat samtliga tre matcher i den finska ligan den här säsongen.

Resultat, FM-ligan i handboll:

HC Tallinn–Cocks 26–32 (15–17)
Målskyttar Tallinn: Marek Karu 7, Mikk Pinnonen 5, Kaspar Lees 5, Markus Oliver Mädo 3, Rauno Aus 3, Markus Viitkar 2, Rauno Kopli 1
Cocks: Teemu Tamminen 8, Yury Lukyanchuk 6, Djordje Djekic 6, Ivan Mosic 4, Vitalie Nenita 2, Ignacy Bak 2, Stefano Arcieri 2, Bojan Zupanjac 1, Sandro Samardzic 1

Publik: 90

Missa inte kvällens avsnitt av Sportliv som handlar om Teemu Tamminen. Avsnittet sänds i Yle Fem med start klockan 19.48 och kan ses på Arenan när som helst!

Läs också