Hoppa till huvudinnehåll

Klopp uppgiven efter sensationella sjumålskvällen mot Aston Villa: "Skulle skriva historia – men inte så här"

Aston Villa firar mål.
Ollie Watkins blev otippad hjälte för Aston Villa mot Liverpool. Aston Villa firar mål. Bild: Cath Ivill / EPA-EFE / All Over Press Aston Villa FC

Trots att Aston Villa inlett säsongen med två segrar på lika många försök var det inte många som trodde att de skulle ta poäng mot Liverpool. Ännu färre trodde på en seger. Att Villa skulle sätta in sju bollar? Wow, konstaterar till och med Jürgen Klopp.

Tennissiffror. Fulare än så kan det väl inte bli? Tottenhams utklassning av Manchester United på Old Trafford skulle vara den största chocken på söndagen i Premier League.

Även om Liverpool saknade Alisson, Sadio Mané och Thiago skulle Aston Villa omöjligen kunna rubba de regerande mästarna i den sena kvällsmatchen.

Eller?

En halvtimme in i matchen stod det 2–0 till Villa efter två mål av Ollie Watkins. Efter Mohamed Salahs reducering till 1–2 verkade varje boll mot mål av hemmalaget gå in.

Watkins fullbordade sitt hat trick. John McGinn och inlånade Ross Barkley satte in en boll var. Jack Grealish nätade två gånger.

Aston Villa firar mål mot Liverpool. Det står 7-2 på tavlan.
Det som är synd är att anhängarna inte kunde vara där för att fira med oss, säger Dean Smith efter de historiska scenerna. Aston Villa firar mål mot Liverpool. Det står 7-2 på tavlan. Bild: Peter Powell / EPA-EFE / All Over Press Aston Villa FC

Aston Villa vann inte bara över Liverpool. De satte in sju bollar under processen. Salah reducerade matchen ännu en gång och slutresultatet skrevs således 7–2.

– När Jürgen Klopp kommer fram till en och säger ”wow” så vet man att man nyss gjort något rätt, myser Villa-lotsen Dean Smith i tv-intervjun efteråt enligt BBC.

– Det handlade bara om att jobba hårdare än motståndaren. Killarna var superba, de följe vår plan till punkt och pricka. Vi spelade så bra vi kunde ha gjort i dag. Men till och med då det stod 5–2 på tavlan så var vi inte säkra. Så bra är Liverpool, fortsätter han.

Hattrickhjälten Watkins berättar i sin tur för BBC att det var just det Smith underströk i pausvilan.

– Han sa att vi bara ska fortsätta ösa på. Att om vi kan göra fyra mål under en halvlek så kan de verkligen också göra det, säger han.

"Kan inte påstå att matchen kunde ha slutat oavgjort"

Klopp kunde inte göra något annat än medge att Villa var bättre på söndagen.

– Vi missade några jättelägen, men då man släpper in sju mål så tror jag inte jag kan stå här och påstå att matchen kunde ha slutat oavgjort. Vi gjorde för många misstag, tappade bollar i fel läge och spelade inte enligt vår plan, summerar tysken.

– Vem vill förlora med 2–7? För några år sedan kom vi överens om att skriva historia i den här klubben. Men då menade vi inte det här, fortsätter Klopp.

Det var första gången som Liverpool släppt in sju mål i en ligamatch sedan 1963. För Aston Villas del var segern den tredje på raken – vilket innebär att laget inlett säsongen på ett sätt som de senast gjort 1962.

Det som gör segern ännu mer sensationell är att Villa endast hade bollen drygt 30 procent av tiden.

– Det här är en lovande start på säsongen, men vi kommer inte att bli övermodiga. Vi kan ändå njuta av kvällens resultat, eftersom vi vet att det är exceptionellt. Vi går in i landslagsuppehållet med mycket stolthet och självsäkerhet, säger Dean Smith.

Läs också