Hoppa till huvudinnehåll

Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp
Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,brysselkål,fritering,griskött,dipp

Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.

Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött t.ex. kryddstekt fläskkotlett eller ungstekta broilerben.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 40 g brysselkål
  • 40 g spenat
  • 1 tomat
  • 5 cm riven ingefära
  • 2 dl varmpressad rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka brysselkålen 3 minuter.
  2. Lägg i iskallt vatten.
  3. Kyl oljan.
  4. Mixa brysselkål spenat, filead tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.
  5. Tillsätt 1,5 - 2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Camilla Forsén-Ström

    Camilla Forsén-Ström

    Konstexpert
  • Porträtt av Elin Skagersten-Ström, programledare för det finlandssvenska tv-magasinet Strömsö.

    Elin Skagersten-Ström

    Redaktör

    Programledare för Strömsö.

  • Nicke Aldén sitter på farstun framför ett rött hus och ler mot kameran.

    Nicke Aldén

    Programledare

    Programledare för Strömsö och Egenland. Kontakt: niklas.alden@yle.fi

  • Jim Björni

    Jim Björni

    Redaktör
  • Lee Esselström

    Lee Esselström

    Redaktör

    Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

  • En kvinna i en blå skjota sitter på ett trappsteg och ler mot kameran. Grönskande träd i bakgrunden.

    Lena Gillberg

    Trädgårdsexpert
  • Örtexpert Alexandra De Paoli

    Alexandra De Paoli

    Örtterapeut

    Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

  • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

    Anders Samuelsson

    Kock

    Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö