Hoppa till huvudinnehåll

Se Urho Nissiläs läckra frispark – snygga fullträffen räckte inte för KuPS som tappade poäng i guldstriden

Sjunde matchen på tre veckor. Då orkade inte KuPS krama fram ännu ett segermål. Efter första poängförlusten på två månader var målskytten Urho Nissilä missnöjd.

HJK var måndagens vinnare i fotbollsligan. I tv-soffan såg Toni Koskela & Co toppkonkurrenten KuPS tappa två viktiga poäng i guldstriden.

Regerande mästaren dominerade i höstrusket mot Ilves, men gjorde bara ett mål. 1–1 på resultattavlan – och en missad chans att ta över serieledningen.

– Vi borde ha vunnit det här. Vi hade tillräckligt många lägen och spelade två bra halvlekar. Det grämer att vi inte lyckades ta full pott, säger Urho Nissilä till Ruutu.

Efter måndagens kryss har HJK och KuPS lika många poäng, men HJK leder på bättre målskillnad. På torsdag kan KuPS ta över i toppen i restmatchen hemma mot HIFK.

Sjunde matchen på tre veckor

Efter en mållös första halvlek öppnade Naatan Skyttä målskyttet direkt efter paus. Skyttä gick på skott från distans.

– Deras försvar backade och jag tog skott. Bollen fick bra fart i det våta gräset, säger Skyttä till Ruutu.

– Sen gjorde de ett snyggt mål, fick flow i spelet och publiken gjorde sitt. Då vände matchen. Vi kan vara rätt nöjda med ett kryss.

Urho Nissiläs läckra frisparksmål i den 54:e minuten var matchens stora delikatess. Han skruvade snyggt in bollen i ena hörnet, men han grämde sig mest över tappade poäng efteråt.

– Nu gäller det att ladda om. På torsdag är nya, viktiga poäng på spel.

Se målen i matchen i videon i artikelns huvudbild!

Måndagens match var Kuopiolagets sjunde på tre veckor – fyra i ligaspelet och tre i Europa. Tack vare framgångarna i Europa League-kvalet har matchmängden växt för KuPS, men i torsdags tog Europaresan slut borta mot Cluj.

Förutom KuPS restmatcher har fotbollsligan landslagspaus just nu. Den 15 oktober fortsätter ligaspelet med full omgång.

Fotbollsligan:

KuPS–Ilves 1–1 (0–0)
46' Naatan Skyttä 0–1
54' Urho Nissilä 1–1

Publik: 1528.

Videobilder från Ruutu.

Läs också