Hoppa till huvudinnehåll

Wasa Teater och och Vasa stadsteater stänger på grund av coronaläget i staden

Teatersalong där varannan sits är bortplockad på grund av coronaepidemin.
Vid Wasa teater har man tagit bort sittplatser för att det ska gå att hålla avstånd. Teatersalong där varannan sits är bortplockad på grund av coronaepidemin. Bild: Yle/Elin Willows Wasa teater,teaterhus,teaterkonst,publik

Både Wasa Teater och Vasa stadsteater har beslutat att lägga ner föreställningsverksamheten i respektive teaterhus fram till den 25 oktober.

Det efter att social- och hälsovårdsnämnden i Vasa på måndag gick ut med att man förbjuder folksamlingar på över 50 personer.Nämnden går också ut med en stark rekommendation att man inte samlas fler än 20 personer på samma ställe.

Wasa Teater uppger i ett pressmeddelande att beslutet inte gäller turnéföreställningar. Det osynliga barnet och Bladis pojkan turnerar tillsvidare enligt plan. Varje turnéföreställning utreds efterhand huruvida den är spelbar på turnéorten i fråga och hur smittläget utvecklas där.

Erik Kiviniemi som Bladis Hannes och musikern Håkan Omars.
Bladis pojkan turnerar tillsvidare enligt plan. Erik Kiviniemi som Bladis Hannes och musikern Håkan Omars. Bild: Wasa Teater/Frank A. Unger Erik Kiviniemi,Wasa teater,monolog

 
Också Vasa stadsteater ställer alla föreställningar fram till den 25 oktober. Teaterchef Seppo Välinen uppger i ett pressmeddelande att det är ett sorgligt beslut men att man säkerheten för både personal och besökare är det viktigaste i det här läget.
Vasa stadsteaters byggnad i centrum av Vasa.
Vasa stadsteater ställer in alla föreställningar fram till den 25 oktober. Vasa stadsteaters byggnad i centrum av Vasa. Bild: Anna Wikman / Yle Vasa stadsteater,teaterchefer,Vasa

Föreställningen Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! skulle ha premiär den 22 oktober men premiären skjuts nu fram till den 28 oktober. Nästa visning av musikalen The Sound of Music och Kissani Jugoslavia kommer att äga rum den 30 oktober.

Alla kunder som har biljetter till berörda föreställningar kommer att kontaktas av försäljningsavdelningen på respektive teater.

Både Wasa Teater och Vasa stadsteater hoppas att läget kommer att lugna sig och att teaterbesökarna ska hitta till salongerna efter den 25 oktober.

Läs också