Hoppa till huvudinnehåll

Amorella återgår i trafik i november – Viking Line genomför även servicearbeten på fartyget

M/S Amorella flyttas utanför Järsön 23 september 2020.
M/S Amorella gick på grund på Åland i september. M/S Amorella flyttas utanför Järsön 23 september 2020. Bild: Päivi Leppänen / Yle M/S Amorella,grundstötning

M/S Amorella återgår i trafik först i november. Fartyget dockas för en längre tid än beräknat, skriver Yle Uutiset.

Amorella repareras på Åbo reparationsvarv i Nådendal. Tidigare uppskattade varvets vd Johan Backas att arbetet pågår i ungefär två veckor.

Enligt Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström blir arbetet klart troligen i början av november.

– Det kan till och med dröja till mitten av november. Vi genomför också servicearbeten på fartyget, arbeten som vi skulle ha genomfört i januari. Nu då fartyget ligger i docka passar vi på att genomföra alla arbeten på en och samma gång, säger Boijer-Svahnström till Yle Uutiset.

Ålandstidningen skrev på tisdagen att det vatten, som kom in i fartyget i samband med grundstötningen har orsakat större elskador. Därför måste en stor del av apparaturen bytas ut.

Rederiet delar inte uppfattningen om att skadorna skulle vara stora, meddelar Boijer-Svahnström.

– Skadorna gäller ett rum. Om det uppfattas som stora skador så är det väl så.

Amorella har ersatts av M/S Gabriella och det är ingen större brådska för Amorella att återgå i trafik.

– Vi har extra fartyg och få kunder på grund av coronaepidemin. Dessutom har Gabriella fått god respons, säger Boijer-Svahnström.

Artikeln baserar sig på Yle Uutisets artikel M/S Amorella palaamassa reitilleen vasta marraskuussa – korjaustöiden lisäksi laivaan tehdään huoltotöitä skriven av Johanna Lehtola. Översättning av Nora Engström.