Hoppa till huvudinnehåll

Skidskytteförbundet gör ändringar i schemat – inga världscuptävlingar i Ruhpolding

Mari Eder skidar.
Mari Eder får tävla två veckor på raken i Oberhof efter nyår. Mari Eder skidar. Bild: imago images/Camera 4/ All Over Press Mari Eder

Skidskyttarna kommer inte att tävla i Ruhpolding i januari. På grund av coronapandemin vill internationella skidskytteförbundet minska på resorna vilket gör att man i stället tävlar två veckor på raken i Oberholf.

Världscupsäsongen kommer att starta i Kontiolax i slutet av november, och skidskyttarna kommer sedan att stanna kvar i östra Finland för ytterligare tävlingar.

Kontiolax fick tillsammans med Hochfilzen ta över tävlingar från Östersund eftersom IBU ville minska på resandet med tanke på smittspridningen.

Samma tillvägagångssätt väljer man också för tävlingarna i januari. Ruhpolding tappar sina tävlingar som i stället kommer att avgöras i Oberhof. Därmed tävlar man två veckor på raken i Oberhof.

– Vi är nöjda över att vi hittat den bästa lösningen under den rådande situationen. Att minska på mängden resor tillsammans med de föreskrifter som finns vid evenemangen är det effektiva sättet att garantera människors hälsa, säger IBU-chefen Olle Dahlin i ett pressmeddelande.

Efter tävlingarna i Oberholf fortsätter säsongen i Anterselva där VM-genrepet avgörs. VM går av stapeln i Pokljuka i Slovenien mellan 9 och 21 februari.

Läs också