Hoppa till huvudinnehåll

Trump tänker delta i tv-debatt nästa vecka: "Jag mår bra!"

Donald Trump visar båda tummarna upp på Vita husets balkong.
Donald Trump uppger att han mår bra. Donald Trump visar båda tummarna upp på Vita husets balkong. Bild: Ken Cedeno / EPA Donald Trump,Vita huset

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han tänker delta i nästa tv-sända valdebatt som ordnas den 15 oktober i Miami. Han skriver att han väntar på debatten med iver.

Debatten i fråga är den andra mellan presidentkandidaterna Donald Trump och Joe Biden. Den första debatten, som beskrevs som kaotisk, ordnades i Cleveland i delstaten Ohio i förra veckan.

I fredags skrev Trump på Twitter att han smittats av coronaviruset och när debatten äger rum den 15 oktober har det gått 13 dagar sedan provresultatet.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd smittar personer som har insjuknat i covid-19 allra mest i början av sjukdomen.

Vid en lindrig eller måttlig sjukdom smittar viruset enligt nuvarande uppfattning i cirka en vecka, men vid en svår sjukdom kan viruset smitta i cirka två veckor.

Lämnade sjukhuset på tisdag finsk tid

Trump lämnade militärsjukhuset Walter Reed några timmar efter midnatt finsk tid på tisdag. Han var intagen där i tre dygn efter att ha smittats av coronaviruset.

– Jag mår bra! twittrade Trump på tisdagskvällen finsk tid.

Enligt Trumps läkare Sean Conley har presidenten inte uppvisat symptom på covid-19 efter att han åkt hem från sjukhuset.

"Överlag fortsätter han må bra"

I ett uttalande som Vita huset publicerat säger Conley att presidentens läkarteam träffade Trump i Vita huset på tisdagsmorgonen lokal tid.

Conley uppger att Trump haft en "vilsam första kväll hemma" och att hans hälsotillstånd är stabilt.

Läkaren gav inga detaljer på vilka mediciner Trump vårdas med just nu och ifall han har fått mer steroider.

– Överlag fortsätter han må väldigt bra, säger Conley enligt nyhetsbyrån AP.

Enligt CNN har minst 11 av Trumps nära allierade eller medarbetare smittats av viruset eller, som dottern Ivanka, så jobbar de hemifrån i nuläget.

Källor: AP, AFP, Reuters, Twitter, CNN