Hoppa till huvudinnehåll

Bekräftat: Jesse Puljujärvi återvänder till Edmonton

Jesse Puljujärvi i Kärpät
Jesse Puljujärvis framtid i NHL har diskuterats. Jesse Puljujärvi i Kärpät Bild: Emil Hansson / AOP ishockey,Jesse Puljujärvi,Oulun Kärpät

Nu är det klart. Jesse Puljujärvi har skrivit på ett nytt NHL-kontrakt med Edmonton Oilers.

När Jesse Puljujärvi återvände till Finland och Kärpät efter tre misslyckade säsonger i Edmonton Oilers var hans budskap att det känns avlägset med en återkomst till den kanadensiska NHL-klubben.

Nu är allt förändrat. På onsdagskvällen gick Edmonton ut med att Puljujärvi har kritat på ett tvåårigt avtal med klubben. Det sträcker sig över säsongen 2021–2022, uppger Edmonton på sin webbplats.

Kärpät skriver på sin webbplats att Puljujärvi fortsätter att spela i Uleåborgsklubben tills NHL-klubbarnas träningsläger inför den nya säsongen startar. Enligt nuvarande plan ska NHL:s grundserie börja den 1 januari.

– Vi är väldigt glada över att vi har kunnat hjälpa Jesse med det som var anledningen till att han återvände hit. Han har hittat spelglädjen och självförtroendet, säger Kärpäts sportchef Harri Aho.

53 poäng förra säsongen

Puljujärvi valdes som fyra i NHL-draften 2016 och åkte över till Nordamerika med stora förväntningar på sina axlar. De infriades aldrig.

Han hittade aldrig rätt i Edmonton och åkte jojo mellan NHL och AHL. Under tre säsonger och totalt 139 matcher i NHL gjorde han 17+20=37 poäng.

I augusti skrev Puljujärvi på ett nytt kontrakt med Kärpät, men dörren till NHL har ändå varit öppen. Och nu är det bekräftat att Edmonton vill ha tillbaka honom till Kanada.

Puljujärvi gjorde 53 poäng på 56 matcher under förra säsongen i den finländska ligan.

Läs också