Hoppa till huvudinnehåll

KuPS ångar på i fotbollsligan – Savon Sanomat: De regerande mästarna ville skjuta upp matchen på grund av misstänkt coronasmitta, men HIFK var inte med på noterna

Aniekpeno Udo, Lucas Rangel och Urho Nissilä.
Aniekpeno Udo (till vänster) och Urho Nissilä (till höger) nätade för KuPS. Aniekpeno Udo, Lucas Rangel och Urho Nissilä. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Urho Nissilä,Aniekpeno Udo,Lucas Rangel

Efter spelade 18 omgångar ligger de regerande mästarna etta i fotbollsligan. Efter en klar seger över HIFK har KuPS nu tre poäng ner till HJK.

Ibland säger siffrorna inte allt. Så var fallet på torsdagskvällen.

Trots att HIFK endast föll med uddmålet var det nog aldrig något snack om saken. KuPS hade inte tänkt låta gästerna åka hem med poäng.

Tabi Manga och Urho Nissilä stod för ett mål var i den första halvleken. Aniekpeno Udo satte in 3–0 med kvarten kvar att spela.

Då HIFK ännu under tilläggsminuterna reducerade till 2–3 var det bara en kosmetisk fullträff. KuPS tog sin fjärde seger på fem försök.

– Vi spelade inte tillräckligt bra till slut, slår målskytten Nissilä fast efteråt enligt STT. Men det viktigaste var att vinna. Enligt Nissilä har KuPS nämligen endast ett mål den här säsongen.

– Vi ska bli finska mästare, säger han.

"En av säsongens sämsta insatser"

HIFK-tränaren Teemu Kankkunen var, väntat nog, mindre nöjd efter matchen. Även om han i Ruutus intervju medgav att de två sena målen kan ha varit guld värda då målskillnader börjar jämföras i slutet av säsongen.

– Det här var nog en av säsongens sämsta insatser. Det var nog … det var svårt. En kille skadar sig under uppvärmningen, en annan efter tre minuter. Sen glömmer vi hur man ska försvara fasta lägen. Vi hade inte något att säga om något i första halvan, säger Kankkunen.

– Vi var nog riktigt illa ute. Vi hade stora problem, kompar John Fagerström.

Fotbollsligan har egentligen landslagsuppehåll, men matchen mellan KuPS och HIFK flyttades från dess ursprungliga datum på grund av Kuopiolagets kvalmatcher i Europa League.

Savon Sanomat gick under matchen dessutom ut med information om att KuPS skulle ha velat skjuta fram matchen ytterligare då det kom fram att en HIFK-lagmedlem smittats av coronaviruset. HIFK gick inte med på förslaget eftersom den smittade enligt dem inte varit i kontakt med spelarna.

Resultat, fotbollsligan:

KuPS–HIFK 3–2 (2–0)
8' Tabi Manga 1–0
45' Urho Nissilä 2–0
75' Aniekpeno Udo 3–0
90' Hannu Patronen 3–1
90' Vitinho straff 3–2

Publik: 1578

Läs också