Hoppa till huvudinnehåll

Lakers drar på sig Black Mamba-spelskjortan för att vinna för Kobe Bryant

LeBron James och Lakers kan vinna NBA-mästerskapet på fredag.
LeBron James och Lakers kan vinna NBA-mästerskapet på fredag. LeBron James och Lakers kan vinna NBA-mästerskapet på fredag. LeBron James,Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers leder NBA:s finalserie mot Miami Heat med 3–1 och har tre matchbollar. Den första matchbollen infaller på fredag och då drar Lakers ett äss ur rockärmen: Black Mamba-spelskjortan för att ära Kobe Bryant som dog i en helikopterolycka i januari.

Lett av en LeBron James i storform har Los Angeles Lakers gått från klarhet till klarhet i årets NBA-slutspel. I första slutspelsomgången besegrade klubben Portland Trail Blazers med 4–1 och i den andra Houston Rockets med samma siffror.

I semifinalen slogs Denver Nuggets likaså ut med 4–1 och i fall Lakers vinner fredagens femte final, slutar även finalserien mot Miami Heat med samma siffror.

Det är givetvis Lakers mål och för att vara på den säkra sidan kommer laget, enligt ESPN, att spela med den svarta Black Mamba-skjortan som är namngiven efter Kobe Bryants smeknamn, och som delvis är designad av den legendariske klubbikonen.

Rent saldo med Black Mamba

Lakers har spelat fyra matcher i årets slutspel med Black Mamba-skjortorna och vunnit varje drabbning. Nu är tanken att avsluta säsongen med skjortan som hedrar en av alla tiders största Lakers-spelare som dog i en helikopterolycka den 26 januari i år.

Bryant spelade hela sin NBA-karriär 1996–2016 i Los Angeles Lakers.

– Förstås representerar vi honom. Speciellt i dessa skjortor. Det är hans skjorta, det var han som skapade den, och varje gång vi sätter den på oss vill vi vinna, säger Lakers-stjärnan Anthony Davis enligt ESPN.

Efter Bryants död dedicerade Lakers återstoden av säsongen till Bryant som representerade Lakers under hela sin 20-åriga NBA-karriär. Lagets affischnamn LeBron James och Anthony Davis visade sin respekt genom att ta svarta ormtatueringar för att hedra Bryant som gav sig själv smeknamnet Black Mamba.

Lakers Black Mamba-uniform har ett ormskinnsmönster och skuggor på siffrorna, vilket är en tillbakablick till en detalj från Lakers spelskjortor under säsongen 1996–1997 när Bryant debuterade i laget.