Hoppa till huvudinnehåll

Skolor i Vasa övergår till distansundervisning

Vasa övningsskola
Vasa övningsskola Bild: YLE/ Sandra Snellman vasa övningsskola

Årskurserna 4-9 inom den grundläggande utbildningen i Vasa övergår till distansundervisning på grund av coronasituationen.

Årskurserna 4-6 övergår till distansundervisning från och med måndagen den 12 oktober fram till måndagen den 19 oktober.

I årskurserna 7-9 pågår distansundervisningen i sin tur en vecka längre ända fram till söndagen den 25 oktober.

Efter dessa datum bedöms situationen på nytt.

- Det är ganska många som är i karantän redan, så vi upplever att det är sådant läge nu som kräver exceptionella åtgärder, konstaterar bildningsdirektör Christina Knookala.

Årskurserna 1–3 inom den grundläggande utbildningen, elever som fått beslut om särskilt stöd, elever som omfattas om förlängd läroplikt och elever i förberedande undervisning fortsätter som vanligt med närundervisning.

Utbildningsstyrelsen har dragit upp riktlinjer om att undervisningen för barn i en sårbar situation ska ordnas som närundervisning, även om exceptionella undervisningsarrangemang skulle tas i bruk i kommunerna.

Vaasan Lyseon lukio, Vasa gymnasium och Vamia fortsätter med distansundervisning fram till slutet av vecka 43 det vill säga till 25.10.

Artikeln uppdaterad kl.17.30 med kommentarer av bildningsdirektör Christina Knookala.
Artikeln också rättad. Det stod felaktigt att högstadierna övergår till distansundervisning redan på fredag, men även där inleds distansstudierna på måndag.

Läs också