Hoppa till huvudinnehåll

Jesse Puljujärvi om sitt färska kontrakt med Edmonton: "De har sett mig utvecklas här och frågade om jag ville återvända"

Jesse Puljujärvi i Kärpäts tröja.
Jesse Puljujärvi i Kärpäts tröja. Jesse Puljujärvi i Kärpäts tröja. Bild: Markku Hyttinen / AOP Jesse Puljujärvi

Den hajpade hockeyspelaren Jesse Puljujärvi lämnade NHL-laget Edmonton sommaren 2019. Strax därefter deklarerade Puljujärvi att han gjort sin sista match för klubben. Nu är ändå ett pinfärskt tvåårskontrakt med Edmonton undertecknat och 22-åringen ser fram emot sitt andra nordamerikanska äventyr. Vi fick till ett bra kontrakt och jag är nöjd med det, säger Puljujärvi till Yle.

Envägskontraktet med Edmonton är tvåårigt och i snitt värt 1 175 000 dollar per säsong.

– Det känns bra. Jag har jobbat hårt och siktat på NHL hela tiden. Nu lyckades vi komma överens. I Kärpät har jag fått spela hela tiden. Det är strålande med tanke på NHL, säger Puljujärvi till Yle.

Det hann bli en hel säsong i Kärpät och 53 poäng på 56 grundseriematcher. Han fortsätter i Kärpät på ett lånekontrakt tills NHL-säsongen drar i gång.

– Jag har trivts bra i Uleåborg. Ett bra lag och strålande lagkamrater. Hur vardagen ser ut spelar stor roll och det har fungerat bra här.

"Ett bra kontrakt"

Efter att ha lämnat Edmonton krävde Puljujärvi att bli bortbytt för att återuppta sin NHL-karriär. Under hösten började det florera rykten om att Puljujärvi ändrat sig och i onsdags skrev parterna på kontraktet.

– Vi förde flera diskussioner. De har sett mig utvecklas här och frågade om jag ville återvända. Det känns rätt att nu åka dit med högt självförtroende.

– Vi fick till ett bra kontrakt och jag är nöjd med det.

Förbättrad engelska

I Finland har Puljujärvi följt Edmontons framfart. Slutspelskvalet slutade ändå snopet, det blev en förlust mot Chicago med 1–3 i matcher.

Puljujärvi tycker ändå att lagbygget ser hoppingivande ut.

– Det ser bra ut. Man vill ha ett vinnande lag och gå långt i slutspelet och spela en lång och bra grundserie. Potentialen finns. Edmonton var bra i grundserien. Förhoppningsvis kan jag bidra med mina styrkor.

Under sin första sejour i Edmonton hade Puljujärvi problem med engelskan. Nu ska situationen vara en annan.

Hur ser det nu ut med engelskan?

– Oerhört bra. Jag har snackat en hel del med Kärpäts utländska spelare, säger Puljujärvi.

Läs också