Hoppa till huvudinnehåll

Kommunikationsministeriet väljer att satsa på Östbanan - Kotkas utlovade miljoner ändrade inte ministeriets åsikt

Ett lokaltåg.
Det blir mer och mer sannolikt att tågen kör från Borgå till Kouvola. Arkivbild. Ett lokaltåg. Bild: Yle/Jyrki Lyytikkä tågtrafik,järnvägstrafik,lokaltåg

Kommunikationsministeriet väljer alltjämt att satsa en tåglinje till Kouvola istället för Kotka. Kotkas utlovade miljoner ändrade inte ministeriets åsikt.

Kotka meddelade på onsdagskvällen att staden kommer att betala den andel på 16,3 miljoner euro som fattas i projektbolaget för östra kustbanan.

Kommunikationsministeriet i sin tur lovade samtidigt att bedöma läget på nytt.

Nu har ministeriet gjort sin bedömning och tänker alltjämt föreslå att man fortsätter förhandlingarna om ett projektbolag för den så kallade Östbanan.

Östbanan skulle gå från Helsingfors via Borgå till Kouvola medan östra kustbanan skulle dras från Helsingfors via Borgå och Lovisa till Kotka och vidare till Luumäki.

Förhandlingarna om ett projektbolag ska behandlas av finanspolitiska ministerutskottet senare i höst.

Kotka garanterar 16 miljoner euro

Diskussionen väcktes när Kommunikationsministeriet förra veckan meddelade att det tänker gå vidare med planeringen av Östbanan eftersom den samlat tillräckligt ekonomiskt stöd av kommunerna medan östra kustbanan inte gjort det.

Kotkas stadsfullmäktige tog därför i onsdags beslut om att staden skjuter till resterande 16,3 miljoner euro i projektbolaget för den östra kustbanan.

Trots att Kotka stad klart framförde sin ståndpunkt genom beslutet står ministeriet fortfarande fast vid Östbanan, som man också anser är mer lönsam än östra kustbanan.

Vid ministeriet uppges att dessutom man redan inlett diskussioner den 7.10 med de kommuner som omfattas av och binder sig till projektbolaget för planeringen av Östbanan.

Kommunikationsminister Timo Harakka (SDP) gav också sitt stöd till Östbanan när frågan om tågsträckningen ställdes i samband med riksdagens budgetdiskussioner på fredagen.

Artikeln baserar på LVM: Uuden rautatien suunnittelua jatketaan Kouvolan kautta – Kotkan lupaamat miljoonat eivät muuttaneet ministeriön kantaa skriven av Ilona Pesu.

Läs också