Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik Jensen ivrig när fansen återvänder: ”Betyder allt att få spela framför publik”

Fredrik Jensen nickar en boll.
Fredrik Jensen och Finland blickar nu mot Nations League. Fredrik Jensen nickar en boll. Bild: EPA-EFE/ADAM WARZAWA fotboll,Fredrik Jensen,Finlands herrlandslag i fotboll

Finland har glömt brakförlusten mot Polen. Nu blickar man mot två hemmamatcher som kommer att spelas med publik på Olympiastadion. ”Finns de som säger att det inte är någon skillnad, men det är det”, säger Fredrik Jensen.

Starten på den här landslagssamlingen blev allt annat än lyckad för Finland. I träningsmatchen i onsdags var Polen bättre på alla områden och Finland föll med fula siffror.

– Det var inte vår bästa match och det vet alla. Det som är bra med den här samlingen är att det kommer två nya matcher, säger anfallaren Fredrik Jensen till Yle Sporten.

Jensen poängterar att det gäller att glömma det som varit och blicka framåt. De två nya matcher som nu väntar är Bulgarien och Irland på hemmaplan i Nations League.

– Alla är glada över att det kommer två matcher snabbt, det är det bästa som finns då man har haft en sämre insats. Vi får visa vad vi egentligen går för, säger han.

Jensen blev stor matchvinnare för Finland i bortamötet med Irland i september. Han hade bara varit på planen i några sekunder då han satte segermålet.

– Helst vill jag starta nu, men om jag gör mål och vi vinner igen så tar jag det också.

Tung förlust för Bulgarien

Bulgarien kommer till Olympiastadion med en tung förlust i bagaget. Laget förlorade mot Ungern i playoff och kan inte nå EM nästa sommar.

– Bulgarien är ett bollskickligt lag och har snabba spelare. Vi måste verkligen vara på tårna, säger mittbacken Paulus Arajuuri.

Uefa lättade nyligen på sina restriktioner och tillåter publik på matcherna. Senast landslaget spelade framför hemmapubliken var då man säkrade EM-biljetten mot Liechtenstein förra hösten.

– Det betyder allt att få spela framför publik, för många är det länge sedan man gjorde det. Det finns de som säger att det inte är någon skillnad men det är det. Publiken kommer att hjälpa oss väldigt mycket, säger Jensen.

Mot Bulgarien och Irland kommer 8000 åskådare att tillåtas per match.

– Vi är väldigt tacksamma för allt stöd vi kan få, speciellt i så här konstiga tider. Vi hoppas att vi kan ge fansen tre poäng, säger Paulus Arajuuri.

Läs också